Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vanaf 2018 ja-ja sticker in Amsterdam

  •  
22-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brievenbus

© bron: pixabay

Amsterdammers kunnen vanaf 1 januari met de zogeheten ja-ja-sticker laten weten of ze ongeadresseerd drukwerk willen ontvangen, zowel folders als huis-aan-huisbladen. Wie geen sticker heeft of een ja-nee-sticker, mag vanaf dan alleen huis-aan-huisbladen in de bus krijgen.

Invoer ja-ja-sticker

Dat Amsterdam de ja-ja-sticker kan invoeren, vloeit voort uit een uitspraak van de rechter. Deze stelde de gemeente woensdag in het gelijk in een zaak tussen Amsterdam en drie partijen uit de folderbranche. De folderbedrijven zijn bang voor schade voor winkeliers als de nieuwe sticker wordt ingevoerd en vinden dat het huidige systeem goed werkt. Op dit moment bestaan alleen nee-nee-stickers en ja-nee-stickers.

Voorkomen papier verspilling

De gemeente is tevreden met de uitspraak. “Wie dat wil, kan gewoon folders blijven ontvangen, maar door het systeem van brievenbusstickers om te draaien voorkomen we een woud aan verspild en ongelezen papier", zegt wethouder Abdeluheb Choho (duurzaamheid). Hij verwacht dat “heel Nederland" het Amsterdamse voorbeeld van het “opt-insysteem” , ja ik wil reclamefolders, zal volgen.

Reacties folderbedrijven

De folderbedrijven zijn teleurgesteld en boos en denken er sterk over in beroep te gaan. Intussen begint één ervan, MailDB, zo snel mogelijk de campagne 'Zet je brievenbus op groen' en gaat het bedrijf ja-ja-stickers uitdelen bij winkeliers.
Bron: ANP

Meer over:

reclame, amsterdam
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.