Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Van wie is deze kont?

  •  
10-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
689 keer bekeken
  •  
zebra

© pixabay

Het gebeurt ons allemaal wel eens, een foto maken van een dier dat net wegloopt of wegvliegt. Meestal denk je dan: mislukt! Maar daar dachten vier Leidse biologie studenten heel anders over. Toen zij in Afrika waren voor een stage, trokken ze er de eerste dag op uit voor een safari. Een van hen, Amy Elisa Montanje, wilde een wild zwijn fotograferen maar was net te laat, alleen zijn derriere stond op de foto !

Na er flink over te hebben gelachen werden ze alle vier ineens gegrepen door een idee: wat als we alle konten van de Afrikaanse dieren op een foto zetten, daar een boek van maken en de opbrengst schenken aan een goed doel.

Determinatiegids

Tijdens de stage zorgden alle vier de studenten (Sam Boerlijst, Megan Amy Verhagen, Lois van Laere, Amy Elisa Montanje) er voor zo veel mogelijk achterwerken op de foto te zetten. Van leeuw tot krokodil en van struisvogel tot baviaan, alles werd gekiekt. Zo ontstond er een heuse determinatiegids voor de achterwerken van Oost-Afrikaanse wilde dieren. Want waarom kijken we nooit naar de kont van een dier om het te determineren? Ook dat deel van een dier is immers de moeite waard !
waterbuck

© pixabay

Stichting

Gezamenlijk hebben de vier studenten een VOF opgericht: Save that ass. Met hun stichting en de verkoop van de determinatiegids steunen ze Edge of existence een organisatie die wereldwijd onderzoek doet naar bedreigde wilde dieren.

Herken de hertenkont

In Nederland kan je ook weleens een hertachtige voorbij zien flitsen.  De kans groot dat het een ree, damhert of edelhert is. Maar voor je goed hebt kunnen kijken naar een eventueel gewei schiet het dier al weer weg en zie je nog net z’n achterwerk de bosjes in verdwijnen.

Meer over:

afrika, billen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.