Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Van Nederlandse boormossel naar Amerikaanse zwaardschede

  •  
18-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
strandaanspoelsels

© fotograaf:Sieneke

In 1987 liepen ze voor het laatst op dezelfde dag op het strand; de leden van de SWG, de strandwerkgemeenschap. Maar dit jaar was het weer zo ver: een grote groep liefhebbers van de zee liepen allen op zaterdag 6 april 2019 verspreidt over de gehele Nederlandse Noordzeekust te zoeken naar de aanspoelsels van moeder natuur.

Zwaardschedes

Van Zeeland tot de wadden raapten ze schelpen, wieren en ander zeeleven op, om dat vervolgens te noteren. Allemaal om te zien of er verschuivingen van het zeeleven zijn waar te nemen. Zo vond de SWG groep uit Katwijk enorme hoeveelheden Amerikaanse zwaardschedes (het scheermesje), een schelp die op dit moment het meest gevonden wordt aan de Nederlandse kust. Maar ook werd een exemplaar van de kleine zeenaald gevonden en duizenden zeeboontjes.
De SWG groep Katwijk
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.