Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Uit varen met natuurfotograaf Jan van der Greef

28 jun 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Visdiefje

© fotograaf:Jan van der Greef

In 2018 werd hij wildlife photographer of the year met zijn zwart-witfoto van een bergnimf. Het was een hele onderneming de foto te maken want Jan van der Greef zit in een rolstoel. Maar met de hulp van de lokale bevolking wist hij de plek in Peru te bereiken waar deze kolibrie leeft. Van der Greef: "De snelle bewegingen van bergnimfen symboliseren voor mij de vrijheid van onze verbeelding."

Vrijheid

Jan van der Greef fotografeert met name vogels. Vanuit een rolstoel lijkt dat een onmogelijke opgave maar dat ziet Jan anders. Hij ziet het als een voordeel dat je ergens rustig kan zitten, geconcentreerd bent op de plek waar hij is en niet rond lopen op zoek naar andere dieren. Door zijn fotografie leerde hij dat vrijheid zich vooral in je hoofd afspeelt, niet zo zeer in je lichaam.

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.