Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Van groene kikker tot wulp | Nu in de natuur

  •  
06-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
709 keer bekeken
  •  
VVV2

Zodra de kikkers weer kwaken, is het voor de wulp tijd om eieren te leggen. De nijlganzen hebben dit al eerder gedaan, bij hun zie je de eerste jongen al rondlopen. Dit was deze week te zien op ons Instagram-kanaal, want Vroege Vogels Vandaag begint weer! Op Instagram verschijnt elke werkdag een nieuwe Reel.

Hieronder volgt een overzicht van onze natuurfilmpjes op Instagram Reels:

Groene kikker kwaakt weer

Zoek een watertje en open je oren want de groene kikkers kwaken weer. De mannetjes - echte macho’s - beginnen onmiddelijk te roepen. De kikkers zaten van de winter op de bodem van de sloot, maar nu het warmer wordt komen ze boven water. En dan laten ze zich maar al te graag horen!

Nijlgans krijgt jongen

Nijlganzen hebben een verraderlijke naam, het zijn namelijk helemaal geen ganzen! Ook al hebben ze wel het postuur van een gans, de nijlganzen zijn eigenlijk eenden. Dit kun je vooral zien aan de lange, roze poten van de nijlgans. Met die poten, de kring rondom de ogen en de bruine vlekken zijn de nijlganzen erg goed herkenbare vogels. Op dit moment zijn ook veel jonge nijlganzen te zien. Kom niet te dichtbij, want ze worden goed bewaakt door hun ouders.

Wulp legt eieren

De wulp wijst met zijn snavel naar zijn gulp. Met dit ezelsbruggetje kun je voortaan - tussen alle andere vogels - de wulp herkennen. In april legt de wulp zijn eieren. Met de zeer opvallende en kromme snavel (die dus naar zn gulp wijst) vist hij makkelijk wormen en kreeftjes uit het zand. De wulp zoekt vaak in een groep naar zn eten. Hierbij willen ze nog wel eens eten stelen van elkaar of andere soorten steltlopers.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.