Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Van Geel wil autorijden op aardgas bevorderen

  •  
23-06-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_119362.jpg
Nederland heeft aardgas verwaarloosd als krachtbron voor transport, terwijl autorijden op gas veel minder schadelijk is dan rijden op benzine. Dat zei staatssecretaris Van Geel (Milieu) donderdag bij de presentatie van twee CDA-rapporten over duurzame ontwikkeling. Hij wil binnenkort met voorstellen komen om het rijden op gas te bevorderen.
Langs de wegen staan wel benzinepompen, maar geen aardgaspompen en daarom dreigt rijden op aardgas niet van de grond te komen. Van Geel omschreef dit als het probleem van ,,de kip en het ei''. Hij wil samen met staatsscretaris Wijn (Belastingen) een ,,raamwerk'' ontwikkelen om rijden op aardgas te bevorderen.
Ook premier Balkenende wees erop dat in beide rapporten een pleidooi wordt gehouden voor rijden op aardgas. ,,Ik heb begrepen dat het eigenlijk een Nederlandse vinding is, terwijl een land als Duitsland er nu veel meer van profiteert dan wijzelf. Dat is niet goed.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.