Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Van Geel: strengere normen aan auto's

  •  
15-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_114120.jpg
CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel vindt dat strengere uitstootnormen een voorwaarde dienen te zijn bij steun aan de auto-industrie in de Europese Unie.
Hij toonde zich zondag verder in het tv-programma Buitenhof tevreden met de uitkomst van de klimaattop. Het veilen van emissierechten is vertraagd, zei Van Geel, maar nog steeds niet uitgesloten. Hij wees erop dat het totaal aan uitstoot, het emissieplafond, geleidelijk omlaag moet.
Van Geel zei ook, dat hij niet zit te wachten op een onderzoek naar de besluitvorming rond de politieke steun die ons land gaf aan de oorlog in Irak. Hij reageerde op PvdA-leider Wouter Bos die zaterdag zei dat hij dat in een volgend verkiezingsprogramma opnieuw wil opnemen.
Van Geel herhaalde dat hij niet nu wil bezuinigen, maar dat het kabinet zich daar komend jaar wel op zal moeten beraden. De CDA-fractieleider wil dan de stofkam door de begroting halen. Investeringen die bijdragen aan de groei van de economie kunnen zo naar voren worden gehaald.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.