Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Van Geel bepleit lagere milieuheffing

  •  
21-10-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_115035.jpg
Burgers in Nederland moeten in de toekomst minder geld kwijt zijn aan de gemeentelijke afvalstoffenheffing. Deze belasting kan omlaag, aangezien de gemeenten steeds minder afval hoeven op te halen. Dat vindt staatssecretaris Van Geel van Milieu.
De bewindsman deed vrijdag in De Telegraaf een dringende oproep aan de gemeenten om hun tarieven voor de vuilnisdienst naar beneden bij te stellen.
Gemeenten halen volgens Van Geel minder vuil op doordat fabrikanten en importeurs voor een steeds groter aantal producten milieuvriendelijke verwerking organiseren. Elektronische apparatuur, autobanden, batterijen en autowrakken komen hierdoor niet meer terecht bij de gemeentelijke afvalverwerking.
,,De lasten van burgers kunnen daarom verminderd worden'', aldus Van Geel. De CDA-bestuurder kan gemeenten overigens niet dwingen om hun tarieven naar beneden bij te stellen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.