Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Van flamingo tot winterdieren | Nu in de natuur

  •  
23-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
684 keer bekeken
  •  
INsta

Het is bijna winter. Sommige dieren zie je nu juist veel in Nederland, andere dieren zijn al weggetrokken naar warme oorden. En weer andere houden een winterslaap. Ook de reels van Vroege Vogels gaan even in winterrust. Heel erg bedankt voor het kijken! 

Welke soorten willen jullie volgend voorjaar zien in een reeks verse reels? Laat het ons weten door onderaan te reageren!

Dieren in winter

Winterrust voor de das

De das houdt geen winterslaap, maar een winterrust. Dat betekent dat ze in de winter iets minder actief zijn. Ze komen dan minder uit de burcht. Daarom bouwen ze van tevoren ook alsnog een vetvoorraad op.  Ze zijn zo'n 40 procent zwaarder dan in het voorjaar als ze de winter ingaan.

Hollandse flamingo

Met zijn prachtige dikke roze verenpak heeft hij weinig last van de Hollandse kou, de flamingo. Hij komt elk jaar vanuit het broedgebied naar Nederland om te overwinteren, bijvoorbeeld op het Grevelingenmeer in Zeeland. Het water is zout en vriest dus niet dicht én er is genoeg voedsel te vinden.

De flamingo wordt ook besproken in de podcast Vroege Vogels en andere dieren over LHBTIQ+. Bij de flamingo zie je bijvoorbeeld dat gemiddeld vijf procent van de paren homoseksueel zijn. Andere paren worden het nest uit gejaagd en het gestolen ei wordt uitgebroed. Omdat de mannen net als de vrouwen ook melk aanmaken, krijgt het kuiken genoeg voeding binnen.

Op Instagram blijven we natuurlijk actief en delen de mooiste natuurfilmpjes en -foto’s. Dus blijf ons volgen via Instagram.

Je kan ook zelf een natuurfoto plaatsen via onze Fotopagina of een natuurfilmpje deel je via Zelf geschoten!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.