Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Van der Hoeven pareert kritiek op milieubrief

  •  
14-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zonnecellen.jpg
Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken kan zich niet vinden in kritiek die verschillende Kamerleden hebben op een onlangs door haar ingezonden brief over het milieubeleid. In het Volkskrant-artikel pleitte ze ervoor om subsidies op groene stroom af te bouwen omdat dit bedrijven ,,lui maakt''.
Van der Hoeven heeft ,,vanuit een economische benadering een langetermijnperspectief geschetst'', zo stelde ze dinsdag in een verklarende brief aan de Tweede Kamer. Die visie doet volgens haar niets af aan door dit kabinet bereikte resultaten op het gebied van duurzaamheid, onder meer via subsidieregelingen.
Maar volgens de minister wil ook de energiesector zelf op termijn op eigen benen staan als het gaat om duurzaamheid. Volgens de PvdA had de minister met de brief haar eigen beleid afgevallen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.