Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Van Dam: meer geld voor natuur

15 feb 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld.jpg
Het nieuwe kabinet moet extra geld uittrekken voor natuurbeheer. Er is elk jaar zeker 100 tot 200 miljoen euro extra nodig, stelt staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) woensdag in Trouw.
Van Dam (PvdA) vreest dat een nieuw kabinet na de verkiezingen gaat bezuinigen op natuur, zoals ook het kabinet-Rutte I deed. "Onder Rutte I draaide alles om economie en geld. De rest werd bestempeld als linkse hobby." En: "Mijn vrees is dat straks in de formatie hetzelfde gebeurt als in 2010 met Mark Rutte en Maxime Verhagen. Dat was bijna een Trumpistisch kabinet avant la lettre."
Onder de huidige coalitie van VVD en PvdA gaat het volgens Van Dam weer de goede kant op met de natuur. "Het nieuwe kabinet staat voor een belangrijke keuze. Met 100 tot 200 miljoen euro extra zit je weer op het niveau van voor de snoeibeurt van het kabinet-Rutte I. Met dat geld kun je het Natuurnetwerk Nederland vergroten en met name verbindingen tussen bestaande gebieden. En we moeten fors inzetten op natuurlijk boeren, het agrarisch natuurbeheer."

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar