Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Van Dam: geen verbod op kiloknallers

  •  
03-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
meats-and-cheeses-1515655.jpg
Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) wil de verkoop van vlees tegen stuntprijzen niet verbieden. Een verbod op de zogeheten kiloknallers waar de PvdA op aandringt, ziet hij als uiterste middel, zei hij donderdag in de Tweede Kamer.
Ontwikkelingen
Van Dam vindt dat er in veel supermarkten al veel zaken zijn veranderd. Hij hoopt dat die ontwikkeling doorzet. Een verbod garandeert ook niet dat het geld dat voor vlees moet worden betaald ervoor zorgt dat de boer het breder krijgt en het welzijn van zijn dieren ook echt verbetert, aldus de PvdA-bewindsman.
De staatssecretaris gruwt wel van de aanbiedingen van vlees waarmee mensen naar de supermarkten worden gelokt. “Vlees is geen zak chips en geen fles cola. Vlees komt van een dier en daar stunt je niet mee.”
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.