Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Van blauwschokker tot truffelaardappel

  •  
18-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Blauwschokker.jpg
Bij Gasterij Stadzigt ligt een grote moestuin, waar de beheerders het nu loei druk mee hebben. Een paar keer per week wordt er geoogst. De tuin staat inmiddels vol met rijpe doperwten, veldsla, tuinbonen, truffelaardappelen en kapucijners, in de volksmond ook wel blauwschokkers genoemd.
De producten uit de moestuin staan op de kaart in de Gasterij . Vroege Vogels neemt zondag een proef op de som.
Voedsel van de toekomst
Volgens duurzaam voedselexpert Lars Charas stijgt de populariteit van moestuinen in Nederland en dan met name in de stedelijke omgeving. Stadslandbouw is behoorlijk duurzaam: de geoogste groenten maken minder voedselkilometers dan wat doorgaans in de supermarkt schappen ligt en de teelt is veelal biologisch. Volgens Charas moet ons menu in de toekomst meer plantaardig zijn en meer van het seizoen. En dat is moeilijk, want daarmee moet je aloude voedseltradities proberen te veranderen. Voor veel mensen is het dagelijks stukje vlees op het bord heilig.
Lars Charas werkt als adviseur duurzaam voedsel voor instellingen en bedrijven.
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor