Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Van A naar B zonder CO2

  •  
25-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
nordlys.jpg
's Werelds eerste emissievrije scheepsrederij heet Fairtransport en is een idee van drie Nederlandse mannen. Met hun eerste schip 'Tres Hombres' bevaren ze al een jaar of zes de wereldzeeën. Ze vervoeren bijvoorbeeld cacao, rum en olijfolie – op biologische manier geproduceerd. Onder het motto: 'van A naar B, zonder de uitstoot van CO2'. Puur op windenergie. Vervoer per motorschip is weliswaar milieuvriendelijker dan per vliegtuig of over de weg, maar toch zorgt de scheepvaart voor veel vervuiling.
Tweede schip
Op dit moment wordt in Amsterdam het tweede schip van Fairtransport, de tweemaster 'Nordlys', omgebouwd van motorschip tot zeilschip.In mei 2015 zal dit tweede schip in Den Helder uitvaren. 
Verslaggeefster Jeannette Parramore staat op het punt om samen met Jorne Langelaan van Fairtransport aan boord van 'Tres Hombres' te gaan…

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.