Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vale gieren blijven hangen in Brabant

  •  
19-06-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_298665.jpg
In Brabant zijn dinsdag opnieuw vale gieren waargenomen. In Maasdonk en Oss doken dinsdagochtend vroeg verschillende vogels op. Volgens Vogelbescherming Nederland gaat het bij Oss om een groep van zeker 41 exemplaren.
Op de website Waarneming.nl, een zelfstandige werkgroep van de stichting Natuurinformatie, wordt melding gemaakt van acht vale gieren in Maasdonk en vier tot vijf exemplaren in Oss. In overige delen van ons land zijn dinsdag geen vale gieren waargenomen.
Volgens de vogelbescherming heeft de groep overnacht bij Oss en hebben ze het luchtruim gekozen richting Den Bosch. ,,Ze trekken naar het zuidwesten'', aldus een woordvoerder.
De dieren werden de afgelopen dagen op verschillende plekken in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg gezien. De roofvogels, afkomstig uit de Spaanse Pyreneeën, zijn op zoek naar voedsel. In hun oorspronkelijke leefgebied is dat steeds moeilijker te vinden.
Enkele tientallen gieren die maandag in Zeeuws-Vlaanderen werden waargenomen, vlogen maandagmiddag weer weg richting België. De zegsman sluit niet uit dat deze groep dinsdag terugkeert naar Nederland.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.