Vroege Vogels

UT dreigt stekker uit zonneauto te trekken

  •  
25-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zon_38.jpg
De zonneauto van het Solar Team Twente moet de volgende editie van de World Solar Challenge in Australië winnen. Gebeurt dat niet, dan trekken de Universiteit Twente (UT) en de hogeschool Saxxion zich terug uit het project.
,,Het is in feite alles of niets'', zei een woordvoerder van de UT vrijdag. ,,We gaan nog een keer voor de winst en stoppen daar veel extra energie en aandacht in, plus een stukje power uit de regio. Lukt het niet, dan is het afgelopen.''
Studenten die meedoen aan de World Solar Challenge, die om het jaar wordt verreden door de outback van Australië, werken ongeveer 2 jaar aan het project. Ze maken daarvoor zelf een auto die uitsluitend op zonne-energie rijdt.
Het Twentse team heeft al vijf keer meegedaan aan de World Solar Challenge en eindigde vorig jaar op de derde plek. Het was voor het eerst dat ze het podium haalden. Het team uit Delft is succesvoller: dat werd al vier keer eerste en een keer tweede.
,,Deelnemen is belangrijk, net als winnen. Ook voor de uitstraling van de universiteit en de sponsoren'', zei Victor van der Chijs, bestuursvoorzitter van de UT, vrijdag. Hij roept de andere sponsoren ook op om dit jaar een extra duit in het zakje te doen.
De Universiteit Twente stopt per editie ongeveer 60.000 euro in het project, Saxxion iets minder. Daarnaast werken ook nog eens veel sponsoren uit de regio mee.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.