Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Urgenda en boeren gaan samen 50.000 bomen planten

10 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
maasheggen tot

© Beeld: Vroege Vogels TV

Boeren gaan samen met duurzaamheidsorganisatie Urgenda 50.000 bomen planten op de Nationale Boomfeestdag, die op 18 maart wordt gehouden. Stichting MEERGroen doneert de bomen en wil volgend jaar samen met Urgenda en de organisatie Caring Farmers inzetten op een verdubbeling van het aantal.

Heggen en hagen

De boeren gaan her en der heggen en hagen aanplanten van 100 verschillende boomsoorten, van esdoorn en berk tot goudwild, wilde appel en sering. Door de bomen op hun erf en langs hun akkers te plaatsen, willen ze de omgeving gastvrijer maken voor insecten en vogels.

Biodiversiteit

Verlies van biodiversiteit is een groot probleem op het platteland, zo bleek onlangs nog uit onderzoek van het Wereld Natuur Fonds (WNF). De neergang komt onder meer doordat de landbouw intensiever is geworden en er op en rond akkers minder plantensoorten voorkomen dan vroeger. Ook de hoge uitstoot van ammoniak speelt een rol.

Bron: ANP