Vroege Vogels

Upcycle in een Droomfabriek

  •  
04-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
upcycle.jpg
Recyclen is meestal ‘downcyclen’, dat betekent dat het hergebruik van materialen vaak betekent dat de kwaliteit ervan sterk afneemt. Het kan beter. De mannen achter het Cradle-To-Cradle ideaal komen nu met 'De Upcycle'. Een reportage vanuit de Duurzaamheidsfabriek.
Anne-Marie Rakhorst is een ondernemer die al jaren knokt voor duurzaamheid. Zij geeft nu ook het nieuwe boek 'De Upcycle' uit. Samen met haar gaat Vroege Vogels naar een uniek project in Dordrecht, de Duurzaamheidsfabriek.
"Die Duurzaamheidsfabriek is in Europa het eerste gebouw dat onderwijs samen met het bedrijfsleven op een vernieuwende manier inricht. Het gebouw is met ingang van het schooljaar 2013/2014 volledig in gebruik en voorziet in het leren en werken aan de duurzame technologie van de 21ste eeuw. Bedrijven als Siemens, Krohne, HVC, Verkerk Groep, Sublean, Valk-Welding en IWZH nemen met een deel van hun activiteiten hun intrek in de fabriek. Zij zullen onderwijs in de praktijk geven aan de nieuwe generatie technici. Inspiratie, innovatie, duurzaamheid en vakmanschap dragen bij aan de ontwikkeling van de regio tot een sterke, hightech, CO2 neutrale economie. Het gebouw is een ontwerp van architect Thomas Rau."
Op de foto v.l.n.r. twee mannen van de Duurzaamheidsfabriek, Jasper Koops en Rein Meester, samen met Anne-Marie Rakhorst.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.