Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Unieke kievitsbloem bloeit in Groningen

2 mei 2014
  •  
leestijd 1 minuten
kievitsbloem.jpg

© Deze kievitsbloem werd eerder gefotografeerd door GertPaassen in Overijssel.

Op een terrein van Natuurmonumenten bij het Groningse Haren staat de witte kievitsbloem in bloei. De polder Oosterland is de enige plek ter wereld waar deze bijzondere variant van de kievitsbloem in het wild bloeit, laat de vereniging vrijdag weten.
Beschermd
De kievitsbloem, een beschermde soort in Nederland, heeft normaal gesproken paars-witte bloemen. Waarom alleen bij Haren witte kievitsbloemen bloeien is nog onbekend. Natuurmonumenten laat de Rijksuniversiteit Groningen daar onderzoek naar doen.
Hommels
De vereniging probeert de met uitsterven bedreigde populatie in Groningen te laten groeien. Zo is vorig jaar zaad opgevangen en uitgestrooid. Ook wordt de polder zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt voor hommels, die voor de bestuiving van de plant zorgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.