Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Unieke beelden: otter met drie jongen!

  •  
16-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het komt maar zeer zelden voor dat je een otter in het wild tegenkomt. Laat staan dat er ook nog drie jongen naast zwemmen en dat je het hele tafereel kunt filmen! Johann Prescher maakte deze unieke beelden. Onder de video lees je zijn verhaal.
"Het weekend zou al geweldig leuk worden, omdat we bezig waren met een update van de meervleermuispopulatie in de Kop van Overijssel. Na de avondronde waar diverse (meer)vleermuiskolonies (her)ontdekt en geteld zijn kwamen we weer bij elkaar. Ik besloot dat ik nog wel even een paar uurtjes slaap wilde pakken en zou naar huis gaan (woon immers toch dichtbij de Weerribben). Eenmaal onderweg hoorde ik wat geplons en geritsel en bedacht dat het bijna niets anders dan een otter moest zijn. Snel naar de rest van de deelnemers toe: "Jongens, snel meekomen! Volgens mij zitten er otters! Lamp mee!". En ja hoor...het bleek inderdaad om otters te gaan. GE-WEL-DIG!!!
Ze stoorden zich totaal niet aan het licht en deden gewoon hun ding. Het bleek een moertje met drie jongen te zijn! Ik heb op een bepaald moment gevraagd of ik een verrekijker mocht gebruiken om doorheen te filmen en heb dit filmpje gemaakt."

Meer over:

otter, europese otter,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.