Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Uniek: vlinders met Kerstmis

  •  
17-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
citroenvlinder_08.jpg

© Citroenvlinder op 8 december. Fotograaf: kramerd.

Als het zoals verwacht met Kerstmis nog steeds heel zacht weer is, zullen er volop vlinders te zien zijn. Dat is een unicum, meldt de Vlinderstichting uit Wageningen donderdag.Het is overigens niet goed voor de beestjes dat ze nog steeds niet aan hun winterslaap zijn begonnen.
Schuilplaats
Citroenvlinders, kleine vos en dagpauwoog verschuilen zich zodra het koud wordt in nestkasten en schuurtjes. Andere vlinders, zoals atalanta's, trekken naar het warme zuiden. Maar de Vlinderstichting krijgt nog elke dag meldingen dat deze soorten rondfladderen.
Verzwakte vlinders
Vlinders halen hun energie uit de nectar in bloemen. In december is er nauwelijks nectar te vinden. Als de temperatuur zover daalt dat de vlinders toch in winterslaap gaan, zijn ze zeer verzwakt. De kans dat ze dan de winterkou overleven is niet groot.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.