Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Uniek aanbod Amsterdams Historisch Museum, Artis & Naardermeer

  •  
24-02-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Al 100 jaar is er een relatie tussen Natuurmonumenten en Amsterdam. Daarom is er nu speciaal in het jubileumjaar aandacht voor Natuurmonumenten in het Amsterdams Historisch Museum en Artis onder de naam Stadse Beesten. Leden van Natuurmonumenten krijgen korting op het museum, Artis en een excursie in het Naardermeer.
Stadse Beesten in het Amsterdams Historisch Museum
Vanaf maart krioelt het van de dieren in het Amsterdams Historisch Museum. De tentoonstelling Stadse Beesten vertelt aan de hand van de geschiedenis de relatie tussen Amsterdammers en dieren. Ook Natuurmonumenten heeft zijn wortels verrassend genoeg in de hoofdstad. De Vereeniging tot behoud van Natuurmonumenten is op 22 april 1905 opgericht in Artis door onder anderen Jac. P. Thijsse. In 1906 kochten de 65 leden en donateurs met obligaties het eerste natuurgebied: het Naardermeer. Hiermee wilden ze voorkomen dat de gemeente Amsterdam het Naardermeer als vuilstort zou gebruiken. Natuurmonumenten kon dus niet ontbreken op deze expositie. Speciaal voor kinderen vanaf vier jaar is er een kinderdoeboek met vragen en opdrachten voor een interactief spoor dat door het museum loopt. 
 
Artis
Omdat Natuurmonumenten officieel ter wereld is gekomen in Artis, is er een leuke speurtocht en ledenaanbieding in deze bekende dierentuin. Bezoekers maken in Artis kennis met veel Nederlandse diersoorten met behulp van een educatieve speurtocht. Deze leidt onder meer langs het nostalgische boerenerf van de kinderboerderij, waar veel dieren vrij loslopen.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.