Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ultieme poging Nederland over Hedwigepolder

  •  
16-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
westerschelde_16.jpg
Nederland gaat een laatste poging doen om Brussel ervan te overtuigen dat de alternatieven voor ontpoldering van de Zeeuws-Vlaamse Hedwigepolder afdoende zijn. Dat maakte staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) donderdag bekend na een gesprek met Europees Commissaris Janez Potocnik (Milieu) in Brussel.
Geen vertrouwen
Potocnik benadrukte geen vertrouwen te hebben in de Nederlandse alternatieven. "De commissie is daar vasthoudend in", aldus Bleker. De bewindsman wil de komende dagen proberen nader tot de commissie te komen. Hij wilde niet zeggen aan welke concrete stappen hij denkt. "We gaan de laatste fase in van een intensieve discussie", stelde Bleker. "We zetten alle zeilen bij om eruit te komen."
Brussel eist dat Nederland voldoende natuur herstelt als compensatie voor de uitdieping van de Westerschelde. Nederland wilde oorspronkelijk de Hedwigepolder onder water zetten, maar het kabinet-Rutte geeft er de voorkeur aan twee andere Zeeuwse polders ontpolderen.
Kritisch
Europees Commissaris Potocnik reageerde eerder al kritisch op de gewijzigde plannen omdat zij wetenschappelijk niet goed zouden zijn onderbouwd. Bleker stuurde daarop eind januari een toelichting en vroeg een gesprek met Potocnik. "Maar de commissie blijft kritisch en over de wetenschappelijke onderbouwing blijven twijfels bestaan'', concludeerde de minister na afloop van zijn ontmoeting met de commissaris.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.