Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Uitzonderlijk grote hoeveelheid jonge paling in Frankrijk

  •  
24-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Paling_02.jpg
In het kustgebied bij La Rochelle in Frankrijk zijn de eerste twee weken van januari uitzonderlijk grote hoeveelheden glasaal aangetroffen. Dat zegt ir. William Swinkels, visteeltkundige en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Viskwekers (NeVeVi) en bestuurslid bij Duurzame Palingsector Nederland (DUPAN).
Grote vangst
In Frankrijk zijn zo'n 400 beroepsvissers actief in de glasaalvisserij. De afgelopen twee weken vingen zij 10-15 kg glasaal per boot per dag. De laatste twaalf jaar waren die vangsten slechts enkele kilo's.
Quotum in 2 weken vol gevist
Voor de palingkwekerijen in Europa geld een quotum van 17.000 kg. Door de enorme vangsten per dag, is het quotum in twee weken tijd vol gevist.
William Swinkels: "De Nederlandse viskwekers hebben moeite de grote hoeveelheden glasaal die er nu tegelijkertijd op de markt komt, in hun kwekerijen te verwerken. Dat moet nu in een zeer korte periode, terwijl daar normaal het gehele voorjaar de tijd voor is."
Bron: ANP 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.