Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Uitvinder van de natuur

  •  
28-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Alexandre_vonhumboldt

© Alexander von Humboldt - schilder Friedrich Georg Weitsch, 1806 (l) en Julius Schrader, 1873 (r)

Hij was de Indiana Jones van zijn tijd en een topwetenschapper. De boeken en theorieën van de Pruisische naturalist en ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt behoren nog steeds tot de belangrijkste in de natuurwetenschap. Niemand minder dan Charles Darwin was een groot fan. Sterker nog, tijdens Darwins beroemde reis met de Beagle nam hij de boeken van Von Humboldt mee.

Bij Atlas Contact is onlangs een vertaling verschenen van een dikke Britse biografie over de beroemde natuurgeleerde. 'De uitvinder van de natuur' is flink bejubeld in de internationale pers. Schrijver en recensent Alexander Reeuwijk is zondag te gast in Vroege Vogels om te praten over dit opmerkelijke boek en de bekendste wetenschapper van zijn tijd.

Alexander von Humboldt maakte in zijn leven honderden reizen. Zo beklom hij de hoogste vulkaan ter wereld, trok hij door Siberië en bestudeerde hij de oorsprong van tropische onweren in de Verenigde Staten. Met die laatste reis legde hij een grondslag voor de fysische geografie en de meteorologie. Veel dier- en plantensoorten zijn naar hem vernoemd. Zoals de humboldtpinguïn.

Alexander Reeuwijk is schrijver en reiziger. Hij schreef meerdere boeken, zoals ‘Darwin, Wallace en de anderen’ en ‘Reizen tussen de lijnen’. Vorig jaar verscheen zijn reisboek over Iran: achter de sluier het land.

Boekgegevens
Titel: De uitvinder van de natuur
Auteur: Andrea Wulf (vertaald door Mariella Duindam en Fennie Steenhuis)
Uitgeverij: Atlas Contact
Prijs: 39,99
Pagina’s: 576
ISBN 978-90-450-3117-0

Afbeelding geschilderd door Friedrich Georg Weitsch (1758–1828).

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.