Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Uitstoot broeikasgassen blijft stijgen

  •  
17-11-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file_26.jpg
De uitstoot van broeikasgassen gaat onverminderd door. De West-Europese landen jagen sinds de eeuwwisseling minder CO2 de lucht in, maar de landen in Oost-Europa produceren steeds meer CO2. Daardoor is toch sprake van een toename van 2,3 procent, maakte VN-milieubureau Unfccc maandag bekend.
De landen in Oost-Europa produceerden tussen 1990 en 2000 - de periode na de val van de muur - steeds minder CO2. Maar na de eeuwwisseling trok de economie aan en steeg de uitstoot met 7,4 procent in het oosten van Europa.
De uitkomsten van het rapport komen twee weken voor de VN-klimaattop in het Poolse Poznan. Daar komen ministers samen om het milieuverdrag dat in 2009 in Kopenhagen moet worden getekend, voor te bereiden. Dat verdrag moet de opvolger worden van het Kyoto-protocol, dat in 2012 afloopt.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.