Vroege Vogels

Uitreiking Schone Schijn Awards 2005

  •  
10-11-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_138782.jpg
Zaterdagavond 12 november reikt Milieudefensie de ‘Schone Schijn Awards 2005’ uit aan bedrijven die zich mooier voordoen dan ze zijn. In werkelijkheid veroorzaken ze vaak grootschalige milieuvervuiling en maken ze zich schuldig aan mensenrechten-schendingen in ontwikkelingslanden. Genomineerden zijn de bedrijven ABN Amro, Rabobank, Shell, Wilmar, Worldwood en de Wereldbank. De uitreiking vindt plaats van 20.00 tot 22.30 uur in de Rode Hoed in Amsterdam. Daarnaast zijn er een debat, films en ooggetuigen uit ontwikkelingslanden.
Milieudefensie spoort al dertien jaar lang Nederlandse bedrijven aan om verantwoord te ondernemen, met name in ontwikkelingslanden. Helaas zijn de resultaten mager. Met de Schone Schijn Awards vraagt de organisatie, met een vette knipoog, aandacht voor deze problemen. Milieudefensie ziet een belangrijke rol weggelegd voor de politiek en vraagt premier Balkenende om regels op te stellen waar Nederlandse bedrijven zich aan moeten houden als ze internationaal opereren.
Er zijn prijzen in drie categorieën: ‘Brandhout’ (problemen rondom ontbossing), ‘Oliedom’ (problemen rondom olie, mijnbouw en gaswinning) en ‘Kaskraker’ (de publieksprijs). Voor deze laatste categorie kon het publiek stemmen via een antwoordkaart of de website van Milieudefensie. De winnaars worden zaterdagavond bekendgemaakt. De genomineerde bedrijven zijn uitgenodigd om bij de uitreiking aanwezig te zijn.
Bron: Milieudefensie

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.