Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Uitgestorven' vlagdolfijn gezien in China

  •  
30-08-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_331346.jpg
In de Yangtze in China is een witte vlagdolfijn gezien. Dat meldde het persbureau Xinhua woensdag. Recentelijk werd nog gemeld dat het dier vermoedelijk was uitgestorven.
Een bewoner van de provincie Anhui filmde de dolfijn op 19 augustus met een digitale camera. Het Instituut van Hydrobiologie bevestigde later dat het om een witte vlagdolfijn ging.
Wang Kexiong van het instituut zei ,,zeer blij te zijn dat baiji (witte vlagdolfijn in het Chinees) nog bestaat''. Het dier behoort tot de twaalf meest bedreigde dieren van de wereld.
Een team van 25 wetenschappers uit onder meer China, de Verenigde Staten en Zwitserland zochten de Yangtze vorig jaar 38 dagen af naar een baiji, maar vond geen enkel exemplaar. Daarop werd geconcludeerd dat het dier vermoedelijk was uitgestorven.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.