Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Uitgestorven' kikker gesignaleerd in Costa Rica

  •  
12-09-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
Isthmohyla_rivularis.jpg
Het vrouwtje van de kleine boomkikker Isthmohyla Rivularis is voor het eerst in twintig jaar weer gezien, in het nevelwoud Monteverde in Costa Rica. In wetenschappelijke kringen werd gedacht dat het diertje twintig jaar geleden was uitgestorven. Vorig jaar vingen biologen van de universiteit van Manchester in het natuurreservaat een glimp op van een mannetje.
Een kikkerkenner van de universiteit noemde de vondst ,,het hoogtepunt van mijn hele carrière''. Videobeelden van de boomkikker die donderdag op de website van de BBC staan, is voor zover bekend het allereerste beeldmateriaal van het kikkervrouwtje.
De ontdekking van het vrouwtje en meerdere mannetjes suggereert dat de soort zich voortplant en in staat is geweest te overleven, in tegenstelling tot andere kikkers. Het vrouwtje was 2,5 centimeter lang, was bruin met groene vlekken, en zat vol met eitjes. Het vinden van vrouwtjes is veel moeilijker dan het vinden van mannetjes, omdat vrouwtjes meestal geen geluid maken.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.