Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Twynstra Gudde doet onderzoek naar duurzame mobiliteit

  •  
21-09-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
fiets.jpg
Twynstra Gudde, deelnemer aan de Ecomobiel beurs op 21 en 22 september, houdt voor het eerst een onderzoek over duurzame mobiliteit in Nederland. Doel van de enqu(ee)te is om meer inzicht te krijgen in de mate waarin organisaties beleid hebben ontwikkeld, vanuit welk perspectief en wat het oplevert. Aansluitend bij het thema van Ecomobiel 'Van hype naar business'zoekt organisatieadviesbureau Twynstra Gudde antwoord op de vraag of de business zich vertaalt in keuzes die werkelijk bijdragen aan de verduurzaming van onze mobiliteit. Tijdens de jaarlijkse vakbeurs en het congres houdt Twynstra Gudde verschillende workshops en verdiepingssessies rondom deze vraag.
''Duurzame mobiliteit is in de toekomst niet meer weg te denken en nog volop in ontwikkeling. Een goede samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven is essentieel om te komen tot een daadwerkelijke verandering. Pasklare oplossingen zijn nog niet voorhanden en met alleen subsidies komen we er niet'' aldus Susan van Hees, adviseur bij Twynstra Gudde.
Het stimuleren van duurzame mobiliteit kan leiden tot grote voordelen voor het milieu en onze economie. Slimme oplossingen en goede alternatieven zijn essentieel maar gedragsverandering is minstens zo belangrijk. Duurzaam omgaan met de mobiliteit kan op diverse manieren worden bereikt. Vervanging van de infrastructuur en vervoersmiddelen door schonere alternatieven en/of aanpassing van het gedrag. Duurzame mobiliteit hangt daarmee ook nauw samen met thema's als mobiliteitsmanagement en 'het nieuwe werken'.
Twynstra Gudde is een onafhankelijk Nederlands organisatieadviesbureau dat al gedurende 45 jaar resultaatgericht adviseert en managementfuncties vervult. Kerncompetenties van Twynstra Gudde zijn project- en programmamanagement, veranderkunde, organisatiekunde en samenwerkingskunde.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.