Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Twitter recordpoging voor kip in de wei

  •  
21-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wakkerdier.jpg
Wakker Dier start nu een recordpoging op Twitter voor meer kippen de wei. Eén tweet moet 45 duizend keer geretweet worden, is het streven. Wakker Dier wil hiermee consumenten vragen om met Pasen te kiezen voor een ei van een kip uit de wei. Met Pasen worden 30 miljoen eieren gegeten en voor elk ei is een dag uit het leven van een legkip. 85% van de 32 miljoen Nederlandse legkippen komt nooit buiten, dertien miljoen hennen zitten nog in de krappe kooien van de legbatterij.
Veel consumenten kopen scharreleiere omdat zij onterecht denken dat scharrelkippen buiten scharrelen. Veel Bekende Nederlanders hebben toegezegd zich in te zetten voor de kip in de wei en mee te tweeten. De online oproep loopt door tot Tweede Paasdag, de dag waarop de Grootste Biologische Eierzoektocht Ooit plaatsvindt in Boxtel. Ook deze EKO-eierzoekers en hun kinderen zullen massaal oproepen tot meer kippen in de wei.
De tweet:
Plz RT! #RetweetRecord Scharrelei=schuurei. Met Pasen eet ik een ei van een kip in de wei. En jij?
Bron: Wakker Dier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.