Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Twintig ton afval van Noordzeestrand gehaald

  •  
01-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5917562298.jpg

© Fotograaf: bouwvis

Bij een grootscheepse schoonmaakactie van het Noordzeestrand, die de hele maand augustus heeft geduurd, hebben vrijwilligers 20.078 kilo afval van de stranden gehaald. Dat maakte Stichting De Noordzee zondag bekend.
De hoeveelheid verzameld afval is ruim drie keer zo groot als bij een vergelijkbare actie in 2013, maar dit jaar deden er ook bijna drie keer zoveel vrijwilligers aan de schoonmaak mee. Zij trokken in 31 etappes van Cadzand naar Schiermonnikoog, een afstand van circa 350 kilometer.
Vistouwen en -netten, stukjes plastic en ballonnen waren de meest gevonden voorwerpen op de stranden. Daarnaast zijn er veel meer doppen van plastic flessen aangetroffen. Stichting De Noordzee pleit ervoor dat ook op flesjes van een halve liter statiegeld wordt geheven.
Op toeristische stranden werden er snoeppapiertjes, peuken en plastictassen gevonden, op andere gedeeltes waren dat voornamelijk houten pallets, jerrycans en schoonmaakmiddelen uit de scheepvaart. Vrijwilligers vonden ook tandenborstels, wc-borstels en twee keer flessenpost uit Engeland. Een van de briefjes was van de Britse Tom, die graag antwoord van de vinder wilde krijgen. Hij 'postte' zijn fles kortgeleden in Yorkshire.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.