NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Tweetal uit Made vast voor doodsteken hond

3 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Female_Malinois_2005-01-29_Steffen_Heinz.jpg

© (Foto: Steffen Heinz, GNU Free Documentation License)

Een 25-jarige man uit Made heeft zondag een Mechelse herder in het dorp Wagenberg in Noord-Brabant doodgestoken. Hij meldde zich dinsdagavond met een 22-jarige vrouw uit Made op het politiebureau voor een bekentenis. Volgens de man ging het om zelfverdediging, zo meldt de politie woensdag.
Incident
Het incident was zondagmiddag bij de Wagenbergse Put langs de A59. Een vijftigjarige man uit Made liet zijn Mechelse herder uit. Onderweg kwam hij twee mensen tegen met een wit hondje. De Mechelse herder ging op het witte hondje af, waarop de eigenaar van de herder naar de twee mensen riep dat zij zijn hond weg moesten sturen. 
Neersteken
In plaats daarvan greep een van die twee mensen de herder in zijn nekvel en sleurde hem een paar meter mee. Toen de eigenaar dichterbij kwam zag hij dat de hond was doodgestoken. Ondertussen waren de twee personen doorgelopen en uit het zicht verdwenen.
De 25-jarige man en 22-jarige vrouw meldden zich uiteindelijk zelf en zitten nog vast.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.