Vroege Vogels

Tweekoppige bruinvis gevangen

  •  
06-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bruinvis_51.jpg

© Foto: E. Schrijver

Vissers uit Goedereede hebben op de Noordzee een bruinvis met twee koppen gevangen. Het gaat om een jong dier, volgens Visser Hank Tanis. Het dier was al dood toen het werd gevangen. Het Reddingsteam Zeedieren zegt tegen het AD dat de bruinvis waarschijnlijk direct na de geboorte is verstoten door de moeder.

Bijvangst

De vissers van de kotter GO9 hebben de Siamese bruinvis overboord gegooid, omdat ze bang waren voor een bekeuring voor het aan land brengen van bijvangst. Dat had volgens het reddingsteam niet gehoeven, als ze het kadaver hadden aangemeld bij een onderzoeksinstituut.

Twee bruinvissen met één lichaam

Onderzoekers van het Natuurhistorisch museum, NIOZ en Wageningen Marine Research hebben de bruinvis verder onderzocht. Zij schrijven dat het gaat om twee compleet ontwikkelde hoofden, en één goed ontwikkeld lichaam. Hieruit trekken ze de conclusie dat het niet gaat om een bruinvis met twee koppen, maar twee bruinvissen met één lichaam. Het blijkt te gaan om een mannelijk bruinvis-lichaam.
Het hele wetenschappelijke artikel is hier te lezen.
Bron: ANP, DEINSEA

Meer over:

bruinvis
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

GerardSchol
GerardSchol7 jun. 2017 - 23:24

Dit is een tweeeiige eenling

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.