Vroege Vogels

Tweede nieuwe hooiwagensoort

  •    •  
19-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ea8d85984b.jpg
Recentelijk werd een aantal voor Nederland nieuwe diersoorten van de Maasvlakte gemeld. Nu wordt er een tweede nieuwe hooiwagen van dit opmerkelijke gebied gemeld: Nelima gothica . Deze achtpoter komt in onze buurlanden onder andere voor langs rotskusten en heeft op de Maasvlakte een vergelijkbaar biotoop gevonden. 
Nieuwkomer
Veel hooiwagensoorten komen in de loop van het voorjaar uit het ei en zijn dan in de herfst volwassen en goed te vinden. De nieuwkomer wordt beschreven in de Nederlandse Faunistische Mededelingen.

Kustbiotoop
De Maasvlakte heeft uitgestrekte stenige leefgebieden te bieden. De aangelegde basaltdijken bieden met de vele holtes tussen de stenen en de begroeiing schuil- en voedselgelegenheid aan allerlei diertjes. De soortenrijkdom is er echter niet hoog: hier kunnen alleen dieren leven die tegen de barre omstandigheden van een dergelijk stenig kustbiotoop bestand zijn. 

Meer nieuwe soorten
Recentelijk zijn van de Maasvlakte enkele nieuwe soorten gemeld: een springstaart, twee spinnen en een hooiwagen. Nu is ook de hooiwagen Nelima gothica gemeld als nieuw voor ons land, met als enige vindplaats enkele basaltdijken op de Maasvlakte.

Lees het hele bericht op Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.