Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tweede koelkast energieslurper

  •  
09-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
209 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_161973.jpg
Een derde van de Nederlanders heeft twee of meer koelkasten in huis. Dat blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, uitgevoerd door Gfk.
Onzuinig
Een tweede koelkast wordt vaak gebruikt om drank koel te houden, of als extra voorraadkast of koelruimte. Wie de tweede koelkast de deur uit doet, bespaart 40 tot 60 euro per jaar, nog meer als het een oud, onzuinig apparaat is.

Selectief

Voor wie de tweede koelkast niet kan missen: selectief gebruik van de tweede koelkast bespaart ook energie. Gebruik hem bijvoorbeeld alleen als er veel drank gekoeld moet worden bij feestjes, of bij het kijken naar sport. En zet hem nu de sportzomer bijna afgelopen is gewoon weer uit. Of koop één grotere koelkast: dat is een stuk zuiniger dan twee aparte.
Besparen
In een gemiddeld huishouden gaat zeventien procent van het elektriciteitsverbruik naar koelen en vriezen. Dat is inclusief de tweede koelkast. Wie deze tweede koelkast selectief gebruikt of de deur uit doet kan dus veel besparen.
Bron: MilieuCentraal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.