Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tweede hondshaai aangespoeld op Texel

  •  
23-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hondshaai_-_natuurbericht_saskia_mulder.jpg

© Fotograaf: Saskia Mulder

Voor de tweede keer in een maand tijd werd er een dode hondshaai op het strand van Texel gevonden. Deze keer vond Ecomare-medewerker Pierre Bonnet er een bij strandpaal 8, op het zuidelijke deel van Texel.
Vorige maand ook één
De hondshaai die vorige maand werd gevonden, spoelde juist op het noordelijkste puntje aan. Hoewel het best bijzonder is dat er twee hondshaaien zo kort na elkaar op Texel aanspoelen, gebeurt dat op de Nederlandse kust wel vaker. Sinds de jaren '70 van de vorige eeuw is de hondshaai de meest algemene haai in de Noordzee.
Jonge haai
De aangespoelde haai was tussen de 50 en 60 centimeter lang. Nog een jong dier dus. Volwassen hondshaaien kunnen één meter lang zijn. Jonge hondshaaien geven de voorkeur aan ondiep water, daarom zwemmen ze dichter langs de kust. Volwassen dieren zitten liever in dieper water.
Tekst: Ecomare
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.