Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Twee uur vroeger

  •  
29-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
29mrt.jpg
Vanaf de eerste dag dat ik hier ben, weigert mijn satellietklokje de juiste tijd aan te geven. Hij heeft zelfstandig besloten dat het op de Galapagos 2 uur vroeger is dan dat door ons internationaal in 1884 werd afgesproken tijdens een conferentie in de VS. Na een paar verwoede pogingen om de satellietklok te overrulen, heb ik de strijd maar opgegeven. Ik leef in mijn huis gewoon twee uur vroeger en ik sta op werkdagen om half 5 op in plaats van om half 7. Waarom de satellietklok zich niet aan de internationale afspraken houdt, heb ik niet kunnen uitvinden. Het zal wel te maken hebben met lengtegraden die niet precies sporen met de afgesproken tijdzones. Op dit moment vindt mijn klokje dat het half 5 is, maar ik en velen om mij heen houden het op half 7.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.