Vroege Vogels

TV: stadsmeeuwen en gedroogde planten

  •  
10-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
Mantelmeeuw

© Fotograaf: Merijn Loeve

Deze week in Vroege Vogels TV: Milouska maakt kennis met de stadsmeeuwen van Den Haag en Menno bekijkt het allermooiste boek met gedroogde planten uit de collectie van Naturalis.
De plantencollectie van Naturalis bestaat in totaal uit vijf miljoen gedroogde planten. Pronkstukken zijn een twintigtal eeuwenoude herbaria, waaronder de verzamelingen van de allergrootste namen op het gebied van de plantkunde, zoals Linnaeus. Het allermooiste boek uit de collectie is het Syriëboek, in 1574 samengesteld door de Duitser Leonhard Rauwolf, die in de zestiende eeuw door het Midden-Oosten reisde.
Ecoloog Roland-Jan Buijs doet onderzoek naar de stadsmeeuwen van Den Haag. Met behulp van ringen probeert Buijs erachter te komen hoe de meeuwen zich verplaatsen, wat ze buiten de stad doen en welke strategieën ze er op na houden. Ook leert hij zo de karakters kennen van individuele meeuwen, zoals echtpaar Bonny en Clyde, die samen op boevenpad gaan in Katwijk.
Vroege Vogels TV, 19.20 uur op NPO2.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.