Vroege Vogels

TV: etappe 4

  •  
30-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tijdens de vierde etappe van het Vroege Vogelspad wandelen we van Papendrecht naar Haastrecht: we lopen een heel stuk langs de Lek, dwars door het Groene Hart. 
In Kinderdijk ontmoeten we molenaar Peter Paul en vogelaar Richard die zich zorgen maken over het verdwijnen van het riet. Het grote watergemaal pompt met kracht het water uit het gebied. Daardoor overstroomt het niet, maar het riet laat los en verdwijnt in de Lek. Als dat zo doorgaat vrezen ze dat de purperreiger zich binnenkort niet meer zal laten zien.
We wijken een stukje van het pad af, in de richting van Gouda. Daar woont Piet Blanken, die zoals veel boeren in Het Groene Hart voor de keuze stond ‘natuurboer’ te worden. Hij begon er niet aan en koos een andere richting.
Ontdek het pad
Via onderstaande kaart kun je zelf de omgeving rond het Vroege Vogelspad ontdekken. Klik op de icoontjes voor foto's, radioreportages, artikelen en video's.

Wandelnet

Het pad in bovenstaande kaart volgt de route zo nauwkeurig mogelijk maar kan afwijken door aanpassingen in wegen. Van elke etappe kun je de routekaarten van Wandelnet gratis downloaden, in print of in GPX-bestand.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.