Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

TV: Drents Reestdal en meerkoeten

  •  
21-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zilveren maan vlinder

© Zilveren maan. Fotograaf: Dick Mooi

Deze week in Vroege Vogels TV: het Drentse Reestdal en nestelende meerkoeten. Verder de terugkeer van het edelhert in Brabant. In de Cursus Vogelzang deze week: de winterkoning.
De meerkoet wordt algemeen gezien als een van de allergewoonste watervogels van ons land. Een weinig bijzondere schreeuwlelijkerd. Daarmee wordt de meerkoet onrecht gedaan, aldus Remco Daalder, stadsecoloog van Amsterdam. Hij is van mening dat geen vogel meer op de mens lijkt dan de meerkoet.
Het Reestdal geldt als een van de meest intact gelaten beekdalen van Nederland. Toch is er door verdroging in de jaren 60 en 70 veel bijzonder hooiland met ratelaar en zegge verloren gegaan. De laatste jaren is het grondwaterpeil hersteld. Nu bloeien er weer botterbloemen en is de vlinder ‘zilveren maan’ teruggekeerd in het gebied.
Vroege Vogels TV, dinsdag 25 april om 19.20 uur op NPO2

Meer over:

edelhert, meerkoet
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.