Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tuinvlindertelling 2015 voor iedereen

  •  
31-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ineke_Radstaat_DSC08448_verkleind.jpg
Voor de zevende keer staat het eerste weekend van augustus in het teken van de Nationale Tuinvlindertelling. Op vrijdag, zaterda en zondag kan je mee doen. Gewoon in je eigen tuin, of bij iemand anders. Uiteraard telt Vroege Vogels mee.
In vorige jaren werd de Top 3 meestal gevormd door: kleine vos, atalanta en verschillende koolwitjes. Dat zou in 2015 wel eens verrassend anders kunnen zijn, want de kleine vos wordt nu veel minder gezien. Wij zetten in op de dagpauwoog, maar doe mee en verras ons!
In de uitzending komt Ineke Radstaat (op de foto samen met een atalanta in een vlinderstruik) van de Vlinderstichting live de tussenstand bekend maken. Via de website vlindermee.nl kan je een Tuinvlinderzoekkaart downloaden met de meest voorkomende soorten. Ook vlinderleken kunnen met dat hulpmiddel de twintig succesvolste tuinvlinders herkennen.
Janine en Ineke nemen ook nog even een kijkje buiten bij Stadzigt in de hoop alvast een paar vlinders te spotten.
Bekijk de tipvideo: meer vlinders in de tuin
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.