Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tuinvlindertelling_01_08_2014

  •  
01-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
atalanta_janniezoethout.jpg

© Atalanta - Fotograaf Janniezoethout

Een atalanta, een dagpauwoog, of het klein koolwitje: Vlinders zijn een lust voor het oog. Iedereen met een tuin kan ze rond deze tijd tegenkomen. De Vlinderstichting organiseert dit weekend voor het zesde achtereenvolgende jaar de landelijke tuinvlindertelling.
De grote vlinderpiek is inmiddels voorbij. De vraag is wat dat voor invloed heeft op de telling. Verder is de Vlinderstichting benieuwd hoeveel van de recent ontdekte oostelijke vossen dit jaar worden gemeld.
Vorig jaar won de dagpauwoog de telling, de jaren daarvoor de kleine vos en in 2009 de in dat jaar extreem talrijke distelvlinder.
Atalanta en distelvlinder zijn nu op de bloemen in onze tuin te vinden om zich vol te tanken voor de reis. Dit zijn trekvlinders die dit najaar nog naar het zuiden weg trekken en voor die reis hebben ze flink brandstof nodig.
De Vlinderstichting organiseert de tuinvlindertelling om te weten te komen hoe het met de vlinderstand in de bebouwde leefomgeving is gesteld. Meedoen is eenvoudig. Je telt je vlinders in eigen tuin en geeft de waarnemingen door op de website vlindermee . Je kan ook een vlinderzoekkaart downloaden, die je mee kunt nemen tijdens het tellen.
vlinderzoekkaart
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.