Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Tuintegeltaks voor nieuwe Brabantse gemeente?

18 jul 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Tegels_Spesnova_Wikimedia-Commons.jpg

© Foto: Spesnova (Wikimedia Commons)

Gaan de bewoners van de nieuwe Brabantse fusiegemeente Altena als eerste een tuintegeltaks betalen? In Trouw meldt Wethouder Pim Bouman van Aalburg dat hij de tegeltaks wel eerlijk vindt. Betegelde tuinen nemen immers minder regenwater op en lozen dus meer op riool en zou ook extra belast moeten worden.

Betegelde tuin

Door de klimaatverandering is er een toegenomen kans op hoosbuien. Die proberen de gemeente op te vangen met grote rioolbuizen en verdiepte wegen. Maar de gemeente wil bij die inspanningen ook iets van de burgers vragen. En een betegelde tuin helpt bij die aanpak niet.

Tuintegeltaks

Moeilijkheid is dat de handhaving een kostbaar is. De raad van het toekomstige Altena moet beslissen of het 'voornemen' voor een tuintegeltaks ook een officieel voorstel wordt waarover gestemd wordt. Het debat over deze kwestie moet de burgers van de fusiegemeente bewust maken van hun verantwoordelijkheid als tuinbezitter.
Bron: Trouw
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.