Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tuintegeltaks voor nieuwe Brabantse gemeente?

  •  
18-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
198 keer bekeken
  •  
Tegels_Spesnova_Wikimedia-Commons.jpg

© Foto: Spesnova (Wikimedia Commons)

Gaan de bewoners van de nieuwe Brabantse fusiegemeente Altena als eerste een tuintegeltaks betalen? In Trouw meldt Wethouder Pim Bouman van Aalburg dat hij de tegeltaks wel eerlijk vindt. Betegelde tuinen nemen immers minder regenwater op en lozen dus meer op riool en zou ook extra belast moeten worden.

Betegelde tuin

Door de klimaatverandering is er een toegenomen kans op hoosbuien. Die proberen de gemeente op te vangen met grote rioolbuizen en verdiepte wegen. Maar de gemeente wil bij die inspanningen ook iets van de burgers vragen. En een betegelde tuin helpt bij die aanpak niet.

Tuintegeltaks

Moeilijkheid is dat de handhaving een kostbaar is. De raad van het toekomstige Altena moet beslissen of het 'voornemen' voor een tuintegeltaks ook een officieel voorstel wordt waarover gestemd wordt. Het debat over deze kwestie moet de burgers van de fusiegemeente bewust maken van hun verantwoordelijkheid als tuinbezitter.
Bron: Trouw

Meer over:

tuintegeltaks
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.