Vroege Vogels

Tuintegeltaks voor nieuwe Brabantse gemeente?

  •    •  
18-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
Tegels_Spesnova_Wikimedia-Commons.jpg

© Foto: Spesnova (Wikimedia Commons)

Gaan de bewoners van de nieuwe Brabantse fusiegemeente Altena als eerste een tuintegeltaks betalen? In Trouw meldt Wethouder Pim Bouman van Aalburg dat hij de tegeltaks wel eerlijk vindt. Betegelde tuinen nemen immers minder regenwater op en lozen dus meer op riool en zou ook extra belast moeten worden.

Betegelde tuin

Door de klimaatverandering is er een toegenomen kans op hoosbuien. Die proberen de gemeente op te vangen met grote rioolbuizen en verdiepte wegen. Maar de gemeente wil bij die inspanningen ook iets van de burgers vragen. En een betegelde tuin helpt bij die aanpak niet.

Tuintegeltaks

Moeilijkheid is dat de handhaving een kostbaar is. De raad van het toekomstige Altena moet beslissen of het 'voornemen' voor een tuintegeltaks ook een officieel voorstel wordt waarover gestemd wordt. Het debat over deze kwestie moet de burgers van de fusiegemeente bewust maken van hun verantwoordelijkheid als tuinbezitter.
Bron: Trouw

Meer over:

tuintegeltaks
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

woudejr
woudejr20 mrt. 2019 - 12:51

Zijn daar ook al doorgeslagen,

Herman Colberts
Herman Colberts2 aug. 2017 - 13:58

Dan moet de gemeente ook bij zich zelf te rade gaan hoe veel stoep ligt er langs de openbare weg erg veel bedenk daar dan ook wat op. Water afvoeren van stoep naar parken en aan grenzend groen 

2 Reacties
Lucas Thijssen
Lucas Thijssen15 sep. 2017 - 13:19

Hoe is de beoordeling over de tuintegeltaks?  Mijn tuin is betegeld voor bijna de helft. Al het regenwater kan niet uit de tuin maar, komt in de borders terecht. Als het erg hard regent duurt het even eer het betegelt gedeelte droog is. Dus geen druppel in het riool. Daarom is een tuintegeltaks niet van toepassing. Het zal een moeilijke klus worden om alle tuinen te inventariseren. Volgens mij moeten er andere mogelijkheden zijn om het regenwater niet in het riool te laten belanden. Wie gooit een balletje op hierover?

macmaniac78@hotmail.com
macmaniac78@hotmail.com29 apr. 2019 - 4:20

Gaten in de tuinen boren en daar een geperforeerde PVC pijp in laten zakken, grind eropheen. Perfect drainagesysteem.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.