Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tuinreservaten: tweedehandsplanten

  •  
29-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wat gebeurt er wanneer een tuin wordt veranderd of (opnieuw) wordt aangelegd? Inderdaad, de ‘oude’ planten verdwijnen vaak in de groencontainer. Dit gebeurt meestal ook in het vroege voorjaar wanneer vaste planten die te groot zijn geworden worden afgestoken. Zonde! Waarom niet hergebruiken? Dit gebeurt op grote schaal met allerlei verschillende artikelen, dus waarom dan ook niet met planten?
Duurzaamheid is vaak een abstract begrip voor veel mensen, maar dat het belangrijk is weet iedereen. Een eerste stap die genomen kan worden is eenvoudig, namelijk het mogelijk maken dat  ‘oude’ planten hergebruikt worden. De website tweedehandsplanten.nl wil dit mogelijk maken. U kunt er planten aanbieden of aangeven naar welke planten u nog op zoek bent.
Daarnaast is de website ook bedoeld voor verzamelaars van bepaalde plantensoorten. De website moet een digitaal trefpunt voor plantenverzamelaars worden.
Meer over tuinieren voor 'n prikkie bij Tuinreservaten tips
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.