Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tuinreservaten: Stop het Stenen Tijdperk

  •  
04-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De vijf miljoen particuliere tuinen in ons land worden almaar belangrijker voor de biodiversiteit. Voor steeds meer planten en dieren is de natuur rond de bebouwing hun belangrijkste leefgebied. Was de merel een eeuw geleden een schuwe bosvogel, anno 2011 zijn de tuinen bij elkaar minstens even belangrijk voor deze vogel als alle officiële natuurgebieden.
De trends in tuinenland zijn echter grijs: bestrating en loungebanken nemen de plaats in van flora en fauna. Vogelbescherming, Zoogdiervereniging, Vlinderstichting, RAVON, Vivara en Groei & Bloei bundelen hun inspanningen om met Vroege Vogels de natuurvriendelijke tuin te promoten. En iedere tuineigenaar kan meedoen.
De Wageningse landschapsecoloog Robbert Snep weet alles van het belang van de natuur binnen de bebouwde kom. Samen met Tuinreservaten-initiatiefnemer Carla van Lingen doet hij onder het motto 'Stop het Stenen Tijdperk' de aftrap van het project Tuinreservaten.
Kunstenaar en natuurliefhebber Erik van Ommen heeft bij zijn atelier in het Drentse Vries een natuurvriendelijke tuin aangelegd. Tuinerarchitect Anna Kemp (van Vogelbescherming en van Wilde Weelde) geeft tips hoe je van je tuin een Tuinreservaat kan maken.
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.