Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Tuinreservaten: Slakken bestrijden

10 jun 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Slakken_02.jpg
Aangevreten bladeren en stengels. Slakken kunnen een ware plaag zijn in je tuin. De regels van Tuinreservaten verbieden uiteraard het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Claudia van Bruggen van de firma Rood met Zwarte Stippen heeft een alternatief bedacht om ze te bestrijden: met Nematoden, een andere natuurlijke vijand van de slak.
Claudia van Bruggen heeft het bedrijfje Rood met Zwarte Stippen opgericht waarmee ze biologische bestrijding voor de gewone tuinier bereikbaar maakt.
Voor groenliefhebbers in Arnhem en omgeving is op 13, 14 en 15 juni het Oase Weekend . Speciaal voor mensen die enthousiast zijn voor natuurrijke tuinen en parken. Er zijn rondleidingen per fiets of wandelend door Presikhaaf, Klarendal, Velp, Oosterbeek en Arnhem-Zuid.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.