Tuinreservaten: onkruid eten
• 20-06-2013
• leestijd 1 minuten
•
Wat moet je nou met die alsmaar voortwoekerende onkruiden als zevenblad, brandnetel, heermoes en paardebloem in je tuin? Caroline Zeevat en Suze Peters hebben het antwoord: opeten!
In hun Onkruidboek leren ze de tuinliefhebbers niet alleen onkruid herkennen, maar ook te gebruiken en ervan te genieten. Hoe onkuid te bestrijden (nóóit met gif!) en hoe het te eten, inclusief een aantal recepten. Wat te denken van een salade van veldzuring, paardenbloem, paarse dovenetel, zevenblad en viooltjes? Onkruid, je kunt het van je vijand je vriend maken.
Recept uit de reportage: Salade
- Veldzuring
- Veldkers
- Hondsdraf
- Smalle weegbree
- Paardenbloem
- Madelief
- Viooltje
- Winterpostelein
- Paarse dovenetel
- Zevenblad
- Dressing: koolzaadolie, citroensap, peper & zout
Topkok Jim de Jong uit Rotterdam is gek op groenten en kleur op het bord en bedacht het bovenstaande recept.
Titel: Onkruidboek
Auteurs: Suze Peters - Lotte Stekelenburg - Caroline Zeevat
ISBN 978-94-90608-62-0
Uitgeverij Trichis