Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tuinreservaten: Imkerdagen

  •  
12-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Altijd al willen weten wat bijenbrood is, waar de koningin is van een bijenvolk en hoe de bijendans er uit ziet? Dit weekeinde zetten de Nederlandse imkers hun deuren open voor het publiek....
Op 14 en 15 juli laten imkers van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging op 260 plekken zien wat het is om bijenhouder te zijn. Kijk hier voor de locaties.
Tuin bij-vriendelijk
En vraag de imkers in dit jaar van de bij vooral naar tips om een tuin bij-vriendelijk te maken. Welke planten helpen de bijen het best? (Op het internet circuleren daarvoor ook al de nodige tips. Kijk bijvoorbeeld op de website drachtplanten , in Rosi's Garden of bij de Imkersbond uit het land van Waas .
Bij de foto: Op kinderboerderij 't Molentje in Heemstede zet imker Pim Lemmers de deur open van 14.00 tot 16.30. Hij heeft daar een heel bijzonder bijenhuis: van glas! 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.