Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tuinreservaten: Groenschutting

  •  
22-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groenschutting_a294f39144.jpg
Stel je eens voor dat er een schutting was die geen tuinen scheidt, maar juist verbindt. Die geen dieren tegenhoudt maar de biodiversiteit bevordert. We hebben goed nieuws: die schutting bestaat!
Het is een idee van drie jonge mannen die zich 'de Buurjongens' noemen: Max, Nico en Maarten). In 2011 kregen ze een prijs voor deze uitvinding van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Vorig jaar zijn de eerste exemplaren uitgeleverd en dit jaar komt het grote succes. Dat hopen we met ze, want het is een simpele maar leuke uitvinding.
Koop geen goedkope (maar lelijke) bouwmarktschutting, maar investeer iets meer in een afscheiding-met-gaten. Die gaten dat is de truc, want daar kan je vogelhuijsinges, plantenbakken, insectenhotels en voederplanken in plaatsen waar beide kanten van de schutting plezier aan beleven.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.